Obiteljske proslave, blagdanski stol i druženja nezamislive su bez mirisnih i prhkih vanilin kiflica, a sada je njihova priprema još jednostavnija i brža uz Dr. Oetker!
Tradicionalni okus i receptura garantiraju uspjeh domaćih kolača baš kakve su radile naše bake.
Jedno pakiranje Vanilin kiflica dolazi sa šećerom u prahu za posipanje i dovoljno je za pripremu 125 finih kiflica s prirodnom aromom vanilije.
Pakiranje sadrži: 350 g mješavine za tijesto, 20 g dekor šećera.
Potrebno je dodati: 150 g omekšalog margarina ili maslaca, 1 žumanjak.
Vrijeme pečenja: 12 - 15 minuta, električna pećnica: 170 ºC, pećnica na vrući zrak: 150 ºC. Pridržavajte se uputa za vašu pećnicu!
Priprema:
1. Priprema tijesta:
Prvo zagrijte pećnicu prema uputama i obložite lim papirom za pečenje. Mješavinu za tijesto uspite u posudu za miješanje. Dodajte omekšali margarin ili maslac i žumanjak te uz pomoć električne miješalice (prvo najmanjom, zatim najvećom brzinom) izradite tijesto. Gotovu smjesu stavite na radnu površinu te izradite u glatko tijesto.
2. Oblikovanje:
Na lagano pobrašnjenoj radnoj površini izradite duge role debljine olovke i razrežite ih na 4 - 5 cm duge komade. Komadiće tijesta preradite u oblik kiflica i rasporedite ih na lim prekriven papirom za pečenje.
3. Pečenje:
Pecite u sredini pećnice. Vrijeme i temperaturu pečenja podesite prema Vašoj pećnici. Kiflice izvadite iz pećnice, povucite ih s papirom s lima i ostavite ih da se potpuno ohlade. Ohlađene kiflice pospite s dekor šećerom.
Sastojci za tijesto (350 g): PŠENIČNO BRAŠNO, šećer, PŠENIČNI ŠKROB, sredstvo za dizanje tijesta (E 450, E 500), prirodna aroma vanilije, sol.
Sastojci za dekor šećer (20 g): šećer, KUKURUZNI ŠKROB.
Može sadržavati: JAJA, MLIJEKO i ORAŠASTO VOĆE.