Dr. Oetker Special Pudinzi posebno su osmišljeni za tradicionalne recepte u kojima je glavni sastojak puding, zadržavajući pritom nadaleko poznat okus vrhunskog Dr. Oetker pudinga.
Dr. Oetker Special puding za jaffa kolač pruža posebno bogatu i pjenastu teksturu prilagođenu za kremu za kolače.
Može se koristiti u različitim vrstama kolača i idealan je za nove kombinacije s neodoljivim okusom čokolade i naranče ili ga možete koristiti kao zasebnu slasticu.
Prašak za puding za jaffa kolač.
Potrebno: 1 vrećica praška za Special puding, 1 l (1000 ml) mlijeka, 100 g šećera

Sastojci: kukuruzni škrob, 13 % kakao prah smanjene masnće, 1,5 % čokolade u prahu (šećer, kakao masa, kakao prah smanjene masnoće, prirodna aroma), sol, prirodne arome.
Može sadržavati: GLUTEN, JAJA, MLIJEKO i ORAŠASTO VOĆE u tragovima.
Uporaba: priprema se s 1000 ml mlijeka i 100 g šećera.
RECEPT JAFFA KOLAČ:
Biskvit: 1 tamni čokoladni biskvit za kolače (20x30cm).
Jaffa puding krema: 1 pakiranje Special pudinga za jaffa kolač (100g), 100 g šećera, 1 l mlijeka.
PRIPREMA:
Za kremu/kolač:
1. Sadržaj vrećice promiješajte sa 200 ml hladnog mlijeka i 100 g šećera.
2. Ostatak mlijeka (800 ml) zakuhajte.
3. Maknite mlijeko s vatre i polako umiješajte smjesu (puding prah-šećer-mlijeko).
4. Vratite na štednjak i neprestano miješajući kuhajte 2-3 minute.
5. Kada se puding krema malo ohladi (mora ostati u tekućem stanju) izlijte ju na hladni čokoladni biskvit za kolače.
Ako je puding previše tekući, stavite kolač u hladnjak. Po želji, kolač prekrijte čokoladnom glazurom i ukrasite ribanom narančinom korom.