Dr. Oetker Special pudinzi posebno su osmišljeni za tradicionalne recepte u kojima je glavni sastojak puding, zadržavajući pritom nadaleko poznat okus vrhunskog Dr. Oetker pudinga.
Dr. Oetker Special puding za Kremšnite s okusom vanilije dolazi u praktičnom pakiranju koje odgovara potrebnoj količini za stvaranje omiljene slastice.
Pruža posebno bogatu i pjenastu teksturu prilagođenu za kremu za kolače, a na vama je da odlučite hoće li biti više samoborskog ili zagrebačkog stila.
Prašak za puding za kremšnite.
Potrebno: 1 vrećica praška za Special puding, 1/2 l (500 ml) vode, 130 g šećera, 3 bjelanjka (100 g)

Sastojci: kukuruzni škrob, sol, arome, bojilo (beta karoten).
Uporaba: 1 vrećica praška za Special puding, 1/2 l (500 ml) vode, 130 g šećera, 3 bjelanjka (100 g)
RECEPT KREMŠNITE:
Tijesto/kore: 2 kore lisnatog tijesta za kremšnite (20x30 cm).
Vanilija puding krema: 1 pakiranje Special pudinga za kremšnite (80 g), 130 g šećera, 1/2 l vode, 3 bjelanjka.
PRIPREMA:
Za kremu/kolač:
1. Sadržaj vrećice promiješajte sa 200 ml hladne vode.
2. Ostatak vode (300 ml) zakuhajte sa 100 g šećera.
3. Maknite vodu s vatre i polako umiješajte smjesu (puding-voda).
4. Vratite na štednjak i neprestano miješajući kuhajte 2-3 minute.
5. Odmaknite s vatre i ostavite kremu da se hladi.
6. U zasebnoj posudi mikserom istucite snijeg od 3 bjelanjka s 30 g šećera.
7. Mlaki puding izmješajte mikserom te zatim dodajte snijeg od bjelanjaka. Pažljivo promiješajte smjesu žlicom/metlicom dok ne postane homogena.
8. Položite 1 koru lisnatog tijesta za kremšnite u visoki lim i izlijte kremu preko kore (po želji dodajte šlag).
9. Na vrh stavite gornju koru lisnatog tijesta i ostavite u hladnjaku oko 60 min. Gotov kolač posipajte šećerom u prahu.