Kategorije proizvoda
Besplatna dostava za sve narudžbe do 24.09.
R1 račun zatražite u obrascu Podaci za dostavu

Korisnička podrška: Pon - Pet od 8 do 16h

01/2352 002; 095/3445 736 ili [email protected]

Početna Blog Bezbrižna igra na suncu

Sunce je važno, ali i opasno!

Krema za sunčanje za bebe
Datum objave: 03.07.2020.

Brčkanje u plićaku, izrada pješčanih kula i boravak u prirodi najveći su užitak svakog mališana. Ni najveće sunce ne može ih prekinuti u dječjim avanturama.

Djeca ne shvaćaju opasnosti sunčevih zraka, niti razmišljaju kako da se zaštite, već samo kako što prije otrčati u dvorište.

Ali, to i nije njihova briga. Vi ste tu da ih pravilno i pravodobno zaštitite kremama za sunčanje.

Dječja koža puno je tanja

Premda je izgledom i građi slična koži odraslih, dječja koža puno je tanja, čak pet puta tanja od kože odraslih i zato je iznimno osjetljiva na vanjske utjecaje.

Stanice gornjeg sloja dječje kože nisu tako gusto raspoređene, a to je dodatan razlog njene osjetljivosti. Ujedno, ni zaštitni mehanizmi nisu dovoljno razvijeni i koža ne proizvodi dovoljnu količinu melanina potrebnog za zaštitu od sunčevog ultraljubičastog zračenja.

Sunčeve zrake mogu biti opasne za dječju kožu ako je pravilno ne zaštitite.

Dječja koža, posebno koža beba, čini veliki postotak u ukupnoj težini djeteta. Svako oštećenje uzrokovano UV zrakama na njih ima daleko veći utjecaj nego na odrasle ljude. I to na cjelokupni organizam. Porast temperature kod opekotina od sunca, čak i onih neznatnih, za njih može biti opasan.

Pretjerano izlaganje suncu prije navršene djetetove 10 godine života oslabit će zaštitne mehanizme kože, što u starijoj dobi može rezultirati ozbiljnim problemima s kožom. Dovoljan razlog da pri svakom izlasku na sunce svoju djecu pravilno zaštitite.

Većina roditelja o tome misli tek kad borave na godišnjem odmoru i kad djeca cijeli dan okolo trčkaraju u kupaćim kostimima.

Ali što je sa svim onim satima kad se vaša djeca igraju u kvartovskom parku i dugim šetnjama s bakama i djedovima? Što je, zapravo, s kratkim odlascima do dućana ili do vrtića? I tada je njihova koža izložena štetnim sunčevim zrakama, ma kako to kratkotrajno bilo.

Bez izuzetka, prije svakog izlaganja suncu, djecu je potrebno zaštititi, čak i ako borave u hladu. Jer sunčeve zrake i tamo vrebaju.

Zaštitite svoje dijete pri svakom izlasku na sunce.

Pažljivo sa suncem

Ne možemo govoriti samo o negativnom utjecaju sunčevih zraka. Ono ima i mnoga pozitivna djelovanja. Jača mentalno zdravlje i potiče sintezu vitamina D, koji je nužan za pravilan rast i razvoj kostiju vašeg djeteta.

Stoga, iako je prevelika briga roditelja za zdravlje djeteta shvatljiva, potpuno izbjegavanje sunca nikako nije poželjna metoda zaštite od sunca. Treba naći mjeru i poduzeti sve potrebne korake kako biste se zaštitili.

Za početak, slijedite neka osnovna pravila:

 • Djecu do šest mjeseci nemojte izlagati suncu uopće, a djecu do druge godine nemojte izlagati izravnom suncu
 • Izbjegavajte izlaganje suncu između 11 i 16 sati
 • Dijete obucite u tanku, pamučnu i prozračnu odjeću koja prekriva ruke i noge, pri čemu nemojte izostaviti šešir sa širokim obodom koji štiti lice, uši i vrat te sunčane naočale s polariziranim staklom kako bi zaštitili i njihove osjetljive oči
 • Dajte djetetu neka pije što veću količinu tekućine kako bi bilo hidrirano. 

Hidracija smanjuje rizik od opeklina i toplinskog udara.

 • Za zaštitu kože koristite kremu za sunčanje sa što većim faktorom koje odgovara tipu kože vašeg djeteta, ali pazite da bude namijenjena zaštiti kože i od UVB zraka koje su glavni uzročnici opeklina i od UVA zraka koje ubrzavaju starenje kože
 • Koristite sredstva koja ne sadrže parfeme ili alkohol jer mogu dovesti do alergijske reakcije kod male djece
 • Sredstva za zaštitu od sunca ne izlažite sunčanoj svjetlosti jer se tako smanjuje njihova učinkovitost
 • Boravite što je više moguće u hladu
 • Tijekom ljetnih mjeseci u prehranu uključite hranu bogatu karotenoidima poput narančastog voća i povrća koje štiti kožu od sunca

Što ako dijete zadobije opekline od sunca?

 • Žurno se uputite liječniku ako je riječ o djetetu mlađem od godine dana i u slučaju djeteta starijeg od godine dana, ako ono ima tjelesnu temperaturu iznad 38,3 °C
 • Dijete smjestite u rashlađenu, tamniju prostoriju i dajte mu dovoljno tekućine
 • Na djetetovu kožu stavite obloge s fiziološkom otopinom
 • Ako dijete ima tjelesnu temperaturu višu od 38,3 °C potrebno mu je sredstvo za snižavanje temperature
 • Nemojte davati djetetu nikakve lijekove bez savjeta s liječnikom

Becutan štiti i njeguje dječju kožu

Becutan sredstva za sunčanje za zaštitu dječje kože od sunčevog zračenja razvijena su prema pomno odabranoj formuli koja je u potpunosti prilagođena najosjetljivijoj dječjoj koži. Štite ju i njeguju od sunca tijekom cijelog dana. Sadrže jedinstvenu kombinaciju visokokvalitetnih i pažljivo odabranih sastojaka, poput maslinovog ulja, kamilice, vitamina E i D-pantenola.

Krema za sunčanje za bebe Becutan sa SPF 50 i mlijeko za sunčanje Becutan sa SPF 30 razvijeni su na bazi mineralnih filtera, što podrazumijeva dugotrajnu zaštitu dječje kože od štetnih UVA i UVB zraka. Mineralni filter stvara tanki zaštitni sloj na površini dječje kože koji reflektira UV-zrake, ne dopuštajući uopće da se one upiju u kožu.

Becutan sun kolekcija idealna je zaštita vaših mališana!

Becutan mlijeko poslije sunčanja je idealno za očuvanje vlažnosti kože tijekom izlaganja suncu. Brzo se upija, a veliki postotak vode u njegovom sastavu intenzivno hidratizira kožu.

Becutan kreme za sunčanje za bebe i druga sredstva za njegu i zaštitu kože od sunca klinički su testirana i uvijek siguran izbor. 

 

Becutan proizvodi

Komentiraj i ocijeni članak

Vaš email neće biti objavljen i koristit će se samo u svrhu odgovaranja na Vaš komentar/recenziju.
Nema komentara. Budi prvi!
Kategorije proizvoda

Primajte besplatno na email

 • senzacionalne ponude
 • posebne pogodnosti
 • savjeti i novosti iz ponude
 • akcije i popuste
Prijavi se na newsletter
Newsletter šaljemo jednom tjedno, ni mi ne volimo spam :)