Kategorije proizvoda
Tečaj konverzije 1 EUR = 7,53450 kn
R1 račun zatražite u obrascu Podaci za dostavu

Korisnička podrška: Pon - Pet od 8 do 16h

01/2352 002; 095/3445 736 ili [email protected]

Početna Blog Vrhunski okusi Lavazza kave

Lavazza kava, oduvijek vjerna svojoj kvaliteti

Datum objave: 21.02.2020.

“Jesi li za kavu?” rečenica je kojom su započela brojna divna prijateljstva i neke od najvećih ljubavi.

Kava je mnogo više od običnog toplog napitka. Razbuđuje nas jutrima, omogućuje predah od napornog dana, povod je za druženje s prijateljima, dijeli našu sreću, tugu i trenutke koje tako cijenimo.

Osim toga, ona blagotvorno utječe na naše zdravlje, smanjuje rizik od nastanka dijabetesa, srčanih bolesti, karcinoma i migrene, poboljšava probavu, koncentraciju i pamćenje.

Uz sve zabrane i stigme s kojima se uspješno nosila tijekom svoje povijesti, kava je ostala jedno od najvećih zadovoljstva i dnevnih rituala.

A sada zastanite, natočite šalicu omiljene kave i saznajte kako je jedan Talijan prije više od 100 godina ostvario svoj san i unio ljepotu u naše živote.

Ispijanje najdraže šalice kave neizostavan je jutarnji ritual za većinu ljudi

Inovacija, hrabrost i kvaliteta

Priča o uspjehu nosi ime jednog čovjeka, Luigija Lavazze. On je davne 1895. godine u Torinu kupio malu lokalnu prodavaonicu mješovitom robom.

Kava, koja se prodavala uz stotine drugih artikala, bila je sirova, a pržila se ovisno o želji pojedinog kupca u samoj prodavaonici. Različite vrste kave nisu se miješale zajedno, već su se prodavale odvojeno.

Srećom, Luigi Lavazza je već tada imao veliko iskustvo u tehnologiji prženja i pripremi kave, a uvidio je i kako se preferirani okusi i arome razlikuju od kupca do kupca. Počeo je miješati različite vrste kave.

Ujedno, investirao je u revolucionarnu tehnologiju prženja kave i osmislio inovativan način pakiranja kave koji je garantirao njenu bolju kvalitetu i dulji vijek trajanja.

Obiteljska tvrtka Luigija Lavazze

Mala prodavaonica s vremenom je suzila svoje poslovanje da bi se u konačnici specijalizirala samo u proizvodnji kave.

Bio je prvi, bio je najbolji, inovativan i dovoljno hrabar da stvori nešto novo, a u nasljeđe je osim respektabilne tvrtke ostavio i njene temeljne vrijednosti.

Osim tehnologije prženja kave, bitan je i način njene pripreme

Upravo to je priča o uspjehu tvrtke Lavazza, čijih je četiri generacije nasljednika vodilo tvrtku s istom strašću i predanošću kao i Luigi Lavazza.

Svaki od njih je na neki svoj način pridonio transformaciji tvrtke, njenoj modernizaciji, te prilagodbi tržištu i novim zahtjevima potrošača, zadržavajući vrijednosti tvrtke s početka 20. stoljeća - vrhunsku kvalitetu i zadovoljstvo potrošača.

Od zrna kave do šalice

Danas je Lavazza postala sinonim za umjetnost miješanja kave s preko 20 milijardi šalica Lavazza kave koje se popiju godišnje i prodajom u preko 90 zemalja svijeta.

Proizvodni sistem tvrtke podijeljen je na šest plantaža gdje se koriste inovativna tehnološka rješenja u proizvodnji kave i nadgleda svako zrno kako bi se održao visoki standard kvalitete.

Lavazza brine o vrhunskoj kvaliteti svakog zrna kave

Uz Lavazzine centre inovacija, istraživanja i razvoja ništa nije prepušteno slučaju, od odabira sjemena kave pa do načina na koji se uzgaja, obrađuje, pakira i, naposljetku, priprema.

Tri plantaže nalaze se u Italiji, a proizvodnja koja je vezana uz te plantaže namijenjena je međunarodnom tržištu. Ostale tri plantaže nalaze se u Francuskoj, Indiji i Brazilu, a njihova proizvodnja snabdijeva potrebe lokalnog tržišta.

Najstarija od svih je plantaža u Torinu, magičnom mjestu gdje je Lavazzina čarolija krenula.

Najbolje od Italije ravno u naše domove

Lavazza i danas koristi tradicionalan način prženja na nižim temperaturama kroz dulje vrijeme procesa prženja kako bi se sačuvao integritet zrna i izvukle najbolje arome, a potom ih spaja u nezaboravno iskustvo i potpuni užitak ispijanja kave.

Osim što mnogo ulaže u edukaciju profesionalaca koji kuhaju kavu na profesionalnim aparatima, Lavazza se pobrinula da doživljaj vrhunske talijanske espresso kave donese ravno u naše domove.

Kavu izvornog talijanskog okusa možete napraviti pomoću moke

Ne trebate posebne vještine, Lavazza je toliko dobra da nećete primijetiti razliku kada je pripremate pomoću vlastitog aparata za kavu ili pijete u nekom slatkom talijanskom kafiću.

Vrhunskog je okusa i kada se priprema pomoću moke, posebnog lončića koji ima izgrađen jedinstveni sustav za pripremu espresso kave na autentičan talijanski način.

Različitog intenziteta i aroma, ovisno o tome kakvu je volite, Lavazza misli na dobar početak svakog vašeg dana ili mali predah od brojnih obaveza i to u udobnosti vašeg doma.

Lavazza Qualita Oro

Nezaobilazna stanica u priči o vrhunskoj Lavazza kavi je Qualita Oro, prva Lavazzina mješavina koja je svoj izvorni okus zadržala već preko 50 godina.

Namijenjena je svim kavoljupcima i ne može ih razočarati, bez obzira na to kako oni pripremaju svoju omiljenu kavu. Za espresso, cappuccino ili bijelu kavu, ovaj spoj šest vrsta Arabica kave ima jedinstvenu cvjetnu i voćnu aromu, a tako savršenu kremastu strukturu.

Lavazza donosi miris originalne talijanske kave u vaše domove

Lavazza Gran Aroma i Crema

Za istinske ljubitelje klasične espresso kave tu je Lavazza Gran Aroma, nježna i aromatična mješavina čokoladnog profila okusa. Kad maštate o doručku i ispijanju kave na sunčanoj terasi malog kafića nekog živopisnog talijanskog grada, ova će vas kava odvesti direktno tamo.

Jačeg intenziteta, za spavalice kojima uvijek treba nešto snažnije, tu je Lavazza Gran Crema. Predstavlja izbor najfinijih mješavina Arabica i Robusta zrna kave, ima kremastu strukturu i posebnu aromu meda i začina.

Lavazza Crema e Aroma

Istog intenziteta, ali za one koji ne mogu zamisliti kavu bez mlijeka, Lavazza Crema e Aroma idealan je odabir. Uživanje u bijeloj kavi ili pak punoj mliječnoj pjeni, kad god to poželite.

Široka ponuda Lavazza kave u webshopu Senzacionalno.hr

Lavazza zadržava svoju prepoznatljivost i jedinstvenu aromu i okuse već desetcima godina. Zadržite i vi svoje dobre navike. Dijelite svaki dan sa šalicom svoje najdraže kave.

Nikad bliža, nikad dostupnija, vrhunska Lavazza kava čeka vas u webshopu.

 

Provjeri ponudu Lavazza kave

 

Komentiraj i ocijeni članak

Vaš email neće biti objavljen i koristit će se samo u svrhu odgovaranja na Vaš komentar/recenziju.
Nema komentara. Budi prvi!
Kategorije proizvoda

Primajte besplatno na email

  • senzacionalne ponude
  • posebne pogodnosti
  • savjeti i novosti iz ponude
  • akcije i popuste
Prijavi se na newsletter
Newsletter šaljemo jednom tjedno, ni mi ne volimo spam :)