Kategorije proizvoda
Mi smo dio Orbico grupe
R1 račun zatražite u obrascu Podaci za dostavu

Korisnička podrška: Pon - Pet od 8 do 16h

01/2352 002; 095/3445 736 ili [email protected]

Početna Blog Sous vide tehnika kuhanja uz Laica kuhalo

Savršenstvo okusa hrane pripremljene sous vide metodom

Datum objave: 09.12.2019.

Kao priča o čarapama i činjenici da uvijek jedna netragom nestane nakon pranja, tako i kuhanje ima svoj vlastiti misterij dostojan romana Agathe Christie.

Kako je moguće da jelo pripremamo na isti način, a ono uvijek ispadne drugačije ili ispadne totalni fijasko?

Ovo posljednje najčešće se događa kad imamo goste na večeri, a pripremamo jelo koje nam je toliko puta do sada savršeno uspjelo. Isti postupak, isti koraci u pripremi jela, a ono ispadne suho, prepečeno ili sirovo.

Ponekad problem može biti u namirnicama i njihovoj kvaliteti, ali to je rjeđe slučaj.

Najčešće se radi o metodama i uređajima koje upotrebljavamo u kuhinji.

Na roštilju je teško kontrolirati temperaturu pripreme namirnica

Priprema jela u pećnici ili na štednjaku

Pećnice su tvrdoglave, ponekad peku prejako, ponekad im se baš ne da grijati, a ponekad radi samo gornji ili samo donji grijač.

Nikad ne možete biti sigurni koja je temperatura unutar pećnice, a posebno ne održava li se stalno ista temperatura.

Ista je stvar i s posuđem za kuhanje na plinskom ili strujnom štednjaku. U jednoj posudi se ručak savršeno skuha, u drugoj nikako ne uspijeva.

Razlika u materijalima, u količini vode ili masnoće na kojoj kuhate, pržite, pirjate, razlika u debljini posuđa u kojem pripremate jelo. Tisuću je faktora, a vi ste uvijek u neizvjesnosti kako će vam jelo ispasti, hoće li biti termički obrađeno samo na rubovima, a unutra sirovo, kao i hoće li ostati sočno ili ćete se boriti sa svakim zalogajem.

Jelo često ne ispadne kako bismo htjeli kada ga pripremamo klasičnim metodama kuhanja

Kuhinja vrhunskih chefova

Svi imamo neki vlastitu horor priču iz kuhinje, priču o obrocima koji su završili u kanti za smeće ili o kuhinji punoj dima.

Možemo se složiti s jednim, većini nas jelo nikada ne ispadne isto, to je privilegija samo vrhunskih kuhara. Na to možemo samo slegnuti ramenima, ipak su se za to godinama školovali i praksirali.

Ili, ipak ne? Možemo li i mi za svoju obitelj pripremati brza, ukusna, savršena jela?

Kada bismo samo znali kojom to tehnikom kuhaju vrhunski chefovi?

Francuska perfekcija

Tajna savršene kuhinje ima francusko ime i francusku preciznost u pripremi hrane - sous vide.

Riječ je o inovativnoj tehnici kuhanja koja je očarala kuhare najpoznatijih svjetskih restorana, a na velika vrata ulazi i u naše domove.

Sous vide na francuskom znači “u vakuumu”, a čitav se trik na kraju svodi na jednu ključnu stvar. To je mogućnost precizne kontrole temperature na kojoj se namirnice pripremaju, a koja se ne može postići tradicionalnim sustavima kuhanja.

Hrana se stavlja u posebne vrećice koje su pogodne za termičku obradu hrane, koje se potom uranjaju u vodenu kupku i pripremaju na niskim temperaturama.

Iako izgleda kao da se namirnice kuhaju jer su uronjene u vodu, one nisu u doticaju s njom pa se zapravo peku.

Sous vide tehniku kuhanja otkrili su vrhunski francuski chefovi

Inovativna sous vide metoda kuhanja

Sous vide tehnika kuhanja je originalno nastala u Francuskoj u drugoj polovici prošlog stoljeća i to nimalo slučajno.

Najbolji chefovi svijeta tražili su način kako da usavrše pripremu guščje jetre, jela dostojnog kraljevskih dvora.

Primijenivši ovu tehniku dobili su savršenu teksturu guščje jetre jednako tako savršenog okusa, ravnomjerno pečenu.

Sous vide tehnika kuhanja temelji se na principu uranjanja vakuumirane vrećice s hranom u vodu i njene duge pripreme na niskim temperaturama.

Ova metoda već je desetljećima neizostavan način pripreme hrane u najpoznatijim restoranima svijeta, onima ukrašenima Michelinovom zvjezdicom.

Sous vide tehnika pogodna je za pripremu bilo koje vrste namirnica

Pogodno za pripremu svakog jela

Sous vide je idealna tehnika za pripremu svih vrsta mesa i ribe, jaja i povrća, jedini način na koji možemo napraviti savršeno sočan odrezak koji je ravnomjerno pečen, a koji je zadržao sva svoja nutritivna svojstva.

Ujedno, ova tehnika pripreme hrane ne zahtijeva dodatnu masnoću pa je jelo ekstra zdravo.

Svaka namirnica ima svoja vlastita pravila. Tako je primjerice odrezak najsočniji kada se satima priprema na temperaturi oko 65 °C.

Ako se odrezak priprema na temperaturi iznad 140 °C nastupa tamnjenje mesa i ono više ne može imati primamljivu ružičastu boju.

Temperatura bi se trebala konstantno kontrolirati i uvijek biti ujednačena. To znači da bismo je tijekom cijelog kuhanja trebali regulirati. Zvuči kao stvar koju mogu samo vrhunski kuhari, zar ne?

Laica Sous Vide kuhalo

Ne! Sous vide tehnika pripreme hrane više nije rezervirana samo za najbolje chefove svijeta.

Laica u naše domove nosi inovativno kuhalo za sous vide pripremu hrane s kojim priprema ne može biti jednostavnija.

Laica Sous Vide kuhalo ima ugrađen termostat koji reagira na svaku najmanju promjenu zadane temperature kuhanja, odnosno pečenja.

To znači da ćete na početku pripreme hrane postaviti vrećicu s hranom u aparat, namjestiti željenu temperaturu i više ni ne pomisliti na nju sve do ručka.

Laica Sous Vide kuhalo omogućuje kuhanje poput pravih profesionalaca

Koliko je to vremena za sve ono što nikad ne stignete obaviti tijekom dana? Kava s prijateljicom, šetnja s djecom, dnevna kupovina namirnica ili jednostavno nekoliko trenutaka samoće uz omiljenu knjigu.

Najbolje od svega, jelo možete pripremiti i ranije, ostaviti ga u vrećici i samo uroniti na željenu temperaturu u Laica Sous Vide kuhalo na nekoliko trenutaka.

Sočno kao da je upravo pripremljeno.

Ne morate misliti ni na vrećice, ni na vakuumiranje hrane jer Laica u ponudi ima i specijalne vrećice za pripremu hrane sous vide tehnikom kuhanja i aparat za vakuumiranje.

Zaljubit ćete se u bogatstvo okusa ovako pripremljene hrane, a posebno u jednostavnost njene pripreme uz pomoć Laica Sous Vide kuhala.


Provjerite ponudu Laica Sous Vide linije

Komentiraj i ocijeni članak

Vaš email neće biti objavljen i koristit će se samo u svrhu odgovaranja na Vaš komentar/recenziju.
Nema komentara. Budi prvi!
Kategorije proizvoda

Primajte besplatno na email

 • senzacionalne ponude
 • posebne pogodnosti
 • savjeti i novosti iz ponude
 • akcije i popuste
Prijavi se na newsletter
i ostvari besplatnu dostavu na prvu kupovinu!
Newsletter šaljemo dva puta tjedno :)
Dio Orbico grupe
X

Senzacionalno.hr je dio Orbico grupe, najvećeg europskog distributera robe široke potrošnje. Prisutni smo u 20 zemalja, a poznati smo po distribuciji robnih marki vrhunske kvalitete, koje obuhvaćaju širok asortiman od proizvoda za njegu i ljepotu, preko prehrambenih i neprehrambenih proizvoda, tehničkih i električnih uređaja do farmaceutskih proizvoda, igračaka, tekstila, cigareta, kao i motornih ulja.

Principi
X Orbico je jednostavna fleksibilna organizacija, prilagodljiva promjenama. Društveno smo odgovorna tvrtka, kojoj su ljudi najdragocjeniji dio organizacije. Troškovno smo učinkoviti i orijentirani poslovnim rezultatima.
Jedinstvene ponude
X

Provjerite iznimne ponude dostupne samo na Senzacionalno.hr. Upoznajte cijeli asortiman proizvoda po povoljnim cijenama.

Nagrade
X

Senzacionalno.hr lansiran je 2019.g., a od tada pa do danas osvojili smo tri nagrade na Web Retailer Awards za Adriatic regiju.

 • 2020.g. bili smo najbolji web shop u kategoriji Web Shopping Malls
 • 2022.g. osvojili smo Committee Award (nagradu stručnog žirija)
 • 2023.g. ponovo smo bili najbolji web shop u kategoriji Web Shopping Malls
Zadovoljstvo kupaca
X

Povjerenje naših kupaca nam je izuzetno važno i tome pridajemo najviše pažnje. Bitno nam je vaše mišljenje. Uvijek smo tu za vas, te brinemo da vam sve obavijesti dođu na vrijeme

Tu smo za vas
X

Svaki radni dan možete nas kontaktirati u vremenu od 8.00 – 16.00 h na brojeve telefona 01/2352 002 i 095/3445 736 ili putem e-maila [email protected]

Prodajemo samo poznate brandove
X

U našem asortimanu nalaze se svjetski poznati brandovi kao što su Ariel, Lenor, Dash, Braun, Oral-B, Barbie, Disney, Fisher-Price, Dr. Oetker, Gillette, Jar, Kellogg's, Old Spice, Pringles, Lavazza, Jacobs, Shell, Autan, Raid, Glade, Duck, te još mnogi drugi.

Prodajemo najbolje brandove
X

Orbico njeguje dugoročne poslovne odnose s mnogim multinacionalnim kompanijama kao što su P&G, Philip Morris, Mattel, Shell, Toshiba, Twistshake, te mnogim drugim. Na taj način osiguravamo dostupnost robnih marki iz njihovog asortimana što većem broju kupaca, što predstavlja značajnu vrijednost na tržištu.

Obavezno

„Kolačić” je mala tekstualna datoteka koja sadrži podatke koji se pohranjuju na vaše računalo. Kolačići se koriste samo u tehničke svrhe te za olakšavanje upotrebe internetske stranice. 

Jedna vrsta kolačića, „trajni kolačić”, sprema datoteku na vaše računalo na dulje vrijeme. Naknadno se može koristiti za prilagodbu internetske stranice sukladno izborima i željama korisnika. Druga uobičajena vrsta kolačića je „kolačić sesije”. Kada posjetite određenu internetsku stranicu, kolačići sesije se šalju između vašeg računala i poslužitelja radi prikupljanja podataka. Kolačići sesije ne spremaju se nakon zatvaranja internetskog preglednika. Više informacija o tome kako funkcioniraju kolačići možete pronaći na www.allaboutcookies.org. 

Neprekidno radimo na poboljšanju ove internetske stranice. Stoga koristimo alat za analizu internetskih stranica „Google Analytics”, kojime analiziramo ponašanje posjetitelja naše internetske stranice na anoniman i skupni način. Alatu Google Analytics dozvoljavamo instalaciju kolačića i njihovo upravljanje na ovoj internetskoj stranici. Google Analytics koristi sljedeće kolačiće:

 • senzacionalno.hr
 • Ovaj kolačić pohranjuje podatke o svojim korisnicima radi stjecanja saznanja i njihovim potrebama. Namjena ovog kolačića je za poboljšanje kvalitete usluge, kako i za spremanje korisničkih postavki, preporuke sadržaja i rezultata pretraživanja te praćenje korisničkih trendova . Kolačić je „trajni” i pohranjuje se lokalno na vaše računalo tijekom 26 mjeseci.

Kako prekinuti upotrebu kolačića?
Ako ne želite primati kolačiće, izmijenite postavke internetskog preglednika tako da se automatski onemogućava pohrana kolačića ili da se prikazuje obavijest ako određena internetska stranica želi pohraniti kolačiće na vaše računalo. Prethodno pohranjene kolačiće možete izbrisati i putem internetskog preglednika. Za određena područja i funkcije ove internetske stranice potrebni su kolačići i neće raditi u slučaju brisanja ili odbijanja prihvaćanja kolačića.

Ako želite onemogućiti da vam Google Analytics sprema kolačiće, možete ga zabraniti na sljedećem linku:

Kako izbrisati već spremljene kolačiće?
Ako koristite osobno računalo i ažurirani preglednik, a želite ukloniti kolačiće koji su već na vašem uređaju, istovremeno pritisnite CTRL, SHIFT i DELETE. Ovdje možete pronaći stranice za podršku za većinu najčešće korištenih preglednika:

 • Internet Explorer
 • Mozilla Firefox
 • Google Chrome
 • Safari
 • Flash cookies

Internetske stranice mogu koristiti widgete za društvene medije koji korisnicima omogućava pristup s internetske stranice Happy Dreams na različitim platformama društvenih medija (npr. Facebook, YouTube, Twitter i LinkedIn). Kako biste bolje razumjeli kako se i koji podaci prikupljaju putem društvenih medija i koje kolačiće koriste treće strane, pogledajte trenutna pravila privatnosti svake od društvenih platformi.

Google maps
Facebook messenger (like page)
Live chat
Sendgrid

Google tag manager
Google analytics
Google ecommerce
Facebook pixel