Kategorije proizvoda
Tečaj konverzije 1 EUR = 7,53450 kn
R1 račun zatražite u obrascu Podaci za dostavu

Korisnička podrška: Pon - Pet od 8 do 16h

01/2352 002; 095/3445 736 ili [email protected]

Početna Blog Kako pronaći najbolju opremu za pripremu dječje hrane?

Kako pronaći najbolju opremu za pripremu dječje hrane?

Kako pronaći najbolju opremu za pripremu dječje hrane?
Datum objave: 11.06.2021.

Sve više roditelja ovih dana donosi odluku da sami naprave dječju hranu i tko im može zamjeriti? Kako uopće znati što se točno nalazi u staklenkama dječje hrane iz trgovine. 

Dobro, možete čitati deklaracije, ali tamo nećete pronaći informacije o tome kada je ubrano voće koje se unutra nalazi. Isto tako, na deklaraciji uglavnom ne piše čime se i kako hranilo pile ili tele čije meso ćete dati djetetu. 

Dječja hrana iz trgovine može imati puno dodanih konzervansa i šećera koje ne želite imati u prehrani djeteta.

Ako želite sami napraviti dječju hranu i točno znati što u nju ide - najbolja opcija je nabaviti opremu za pripremu dječje hrane koja će vam omogućiti pripremanje ukusne dječje hrane i to na najjednostavniji mogući način. 

Koje su prednosti pripremanja hrane za djecu

Ako odvojite vrijeme za istraživanje i pronalaženje savršenog miksera/kuhala za dječju hranu, vidjet ćete mnogo prednosti. 

Ne samo da ćete znati što točno vaša beba jede, nego tu postoji niz drugih sjajnih razloga kojih se možda niste sjetili.

Dječja hrana kupljena u trgovini može biti skupa! Budući da će prosječna beba pojesti oko 600 staklenki hrane godišnje, lako je izračunati kako priprema vlastite hrane može uštedjeti mnogo novca.

Neki modeli dječjih food processor-a mogu hranu kuhati na pari, što je sjajan način da se u njoj zadrže sve vrijedne hranjive tvari. Prvih nekoliko godina života vrlo su važne kada je riječ o rastu i razvoju, a uravnotežena prehrana bogata svim potrebnim vitaminima i mineralima važan su kotačić do velikog i zdravog djeteta. 

Možete koristiti 100% svježe sastojke u vrhuncu njihove zrelosti, a tko to ne voli? Dječja hrana kupljena u trgovini kuha se na ekstremnim temperaturama tijekom obrade (radi ubijanja bakterija), a zatim tko zna koliko dugo, prije konzumiranja, stoji na policama trgovine.

Bebe same pokazuju kada bi htjele probati prvu kašicu: počinju posezati za hranom i otvaraju usta kada roditelji jedu.

Ako sami pripremate hranu za bebu, ona onda može jesti istu hranu kao i ostatak obitelji, a dobro je i da beba ima svoj dječji pribor za hranjenje. Super je kada dijete možete usmjeriti na pravi put kada je u pitanju (ne)izbirljivost kod hrane. Zapamtite da je puno važnije što radite, nego što govorite. Djeca uče na primjerima!

Ako dječju hranu kupujete u trgovini, ograničeni ste na sastojke koji se unutra nalaze. S druge strane, ako je napravite sami, stvarno nema onoga što ne možete koristiti! Važno je da ljudi (a posebno djeca!) imaju dobro uravnoteženu prehranu. Možete dodati poseban izbor voća ili povrća kako biste napravili izvrsnu, ukusnu hranu koja će se svidjeti vašoj bebi.

Može li se živjeti bez dječjeg food processor-a?

Naravno da može. 

Mnogi roditelji hrane svoje mališane isključivo hranom iz trgovine, a istini za volju, ništa se strašno neće dogoditi ako to i vi radite. Naravno, uz dozu promišljenosti i informiranosti.

Isto tako, nikada se ne biste trebali osjećati manje brižnim roditeljem ako umjesto da napravite vlastitu, kašicu kupite u trgovini.

Iskreno, čak i roditelji koji dijete prvenstveno hrane domaćom hranom, ponekad će dopunjavati hranom kupljenom u trgovini.

Isto tako, vrijeme je od ogromne važnosti kada imate bebu u kući. A kada vam jedan uređaj uspješno mijenja 6 drugih i kada možete samo ubaciti povrće u food processor i jako brzo dobiti bebin ručak, objeručke ćete to prihvatiti. 

Kuhate na pari hranu po vašem izboru, kao što je voće, povrće, meso i drugo.

Funkcija kuhanja na pari nešto je što je mnogim roditeljima korisno. Hrana na pari, posebno povrće, izvrstan je način da sačuvate hranjive sastojke koji se nalaze u hrani. Osim što pomaže u očuvanju hranjivih sastojaka, kuhanje na pari također je sjajan način za zadržavanje okusa, a to onda čini hranu super ukusnom za bebu.

Dječji food processor može biti najkorisniji dodatak u kuhinji. Pa samo zamislite jedan uređaj koji vam omogućuje da napravite sjajnu, nutritivno bogatu, organsku hranu za mališana. 

Kada jednom vidite što sve Twistshake pametni višenamjenski uređaj za pripremu dječje hrane može, više se nikada nećete vratiti na hranu kupljenu u trgovini.

 

Twistshake oprema za pripremu i spremanje dječje hrane
 

Komentiraj i ocijeni članak

Vaš email neće biti objavljen i koristit će se samo u svrhu odgovaranja na Vaš komentar/recenziju.
Nema komentara. Budi prvi!
Kategorije proizvoda

Primajte besplatno na email

  • senzacionalne ponude
  • posebne pogodnosti
  • savjeti i novosti iz ponude
  • akcije i popuste
Prijavi se na newsletter
Newsletter šaljemo jednom tjedno, ni mi ne volimo spam :)