Jednostavno i fino: 3 slastice kao iz bakine pećnice
Većina kuhara će uspješno popržiti pileći file na blago ugrijanoj masnoći, isto tako, priprema jela s tjesteninom neće im predstavljati problem.
Ipak, pečenje kolača je nešto drugačije. Nije svejedno ako dodate previše brašna ili premalo praška za pecivo. Sitna odstupanja na vagi rezultirat će kolačima u košu za smeće.
Struktura najbolje pečenih kolača mora biti pažljivo izrađena od samog početka. Brašno, šećer, masnoće, jaje, kvasac i sol moraju biti precizno umiješani ako želite kolač kao iz bakine pećnice.
S druge strane ako pitate baku za recept, uglavnom nećete pronaći nikakve skrivene tajne, barem ne zapisane u staroj bilježnici onim krasopisom kojim piše valjda svaka baka.
Prava čarolija je u bakinim rukama i ljubavi s kojom peče svaki kolač.
Ako ćete se voditi tom logikom, pravilno izbalansirana smjesa i malo strasti prema onom što radite, rezultirat će slasticama skoro kao iz bakine pećnice. Ipak, samo su dvije bake.
Mi smo izdvojili 3 najčešće slastice čija priprema vam neće oduzeti previše vremena jer već postoje gotove Dr. Oetker smjese izmiješane prema stoljetnoj tradiciji. Na vama je samo pokloniti im malo više pažnje kod izrade, rezultati neće izostati.
Sitne i mirisne vanilin kiflice
Ovi slatki roščići od prhkog tijesta tradicionalno se pripremaju, ali njihova priprema može biti komplicirana.
Često se dogodi da za vrijeme pečenja primijetite kako se tijesto raspada. Već tada vam je jasno da je prekasno. Kako se tijesto ne bi raspadalo, korisno je već oblikovano tijesto prije pečenja ostaviti u hladnjaku. Isto tako, što su kiflice manje bit će kompaktnije, a i ukusnije.
Nakon što su kiflice gotove i tek izvađene iz pećnice nemojte ih odmah slagati u posude. Tako vruće, kiflice se lakše lome pa preporučujemo da ih ostavite da se malo ohlade prije nego ćete ih posuti šećerom u prahu.
Za bržu i jednostavniju pripremu možete iskoristiti Dr. Oetker Vanilin kiflice. U jednom pakiranju nalazi se dovoljno mješavine za tijesto i dekor šećera za pripremu 125 kiflica.
Prhki keksi koji se tope u ustima
Gotovo da ne postoji posuda s uskršnjim kolačima koja ne uključuje različite varijante prhkih keksića.
Iako po izgledu maleni i reklo bi se jednostavni za napraviti, ukusni i mekani prhki keksi često ne ispadnu kao kada ih baka peče. Zadnje što želite je da budu žilavi i prepečeni.
Veliku pažnju potrebno je posvetiti brašnu kojeg koristite, potrebno je točno odmjeriti količinu soli koja ide u smjesu, a kada mijesite tijesto svi sastojci trebali bi biti sobne temperature.
Ako ste se samo zaželjeli ovog finog okusa djetinjstva, a ne možete doći do bakinih primjeraka - iskoristite Dr. Oetker smjesu za prhke kekse.
U pakiranju se, osim mješavine za pripremu 100 keksića nalazi i 5 različitih recepata za pripremu.
Tko ne voli princes krafne?
Princes krafne trebaju biti prhke, kremaste, sočne i mekane. Slažete li se s nama?
Baka ovu omiljenu slasticu može pripremiti zatvorenih očiju i svaki put će se tražiti jedna više.
Ipak, ako ste ih ikada pokušali samostalno napraviti, vidjeli ste da mogu biti “zeznute”. Samo nekoliko brižnih otvaranja vrata pećnice dok se tijesto peče bit će dovoljno da sve padne u vodu.
Nešto rjeđe tijesto i sve će se razliti po limu za pečenje. Da, priprema može biti zahtjevna.
Dr. Oetker smjesa za princes krafne sadrži mješavinu za tijesto, mješavinu za kremu i šećer kojim ih možete ukrasiti. Svega ima dovoljno za 20 princes krafnica.
Ako mislite da će i tih 20 biti premalo, uvijek možete naručiti dva pakiranja. Gotove ih možete čuvati u hladnjaku do 3 dana, ali ovako fini kolači sigurno će nestati i prije.