Kategorije proizvoda
Tečaj konverzije 1 EUR = 7,53450 kn
R1 račun zatražite u obrascu Podaci za dostavu

Korisnička podrška: Pon - Pet od 8 do 16h

01/2352 002; 095/3445 736 ili [email protected]

Početna Blog 5 razloga zašto je bolje bradu brijati britvicom

5 razloga zašto je bolje bradu brijati britvicom

Zašto je bolje brijanje brade britvicom
Datum objave: 05.11.2021.

U modernom svijetu britvica za brijanje izgleda kao relikt nekih prošlih vremena. Uz bogati izbor super brzih aparata za brijanje i trimera za bradu, tko bi se uopće brijao samo jednim žiletom?

U vrijeme prije cappuccina s okusom banane i računalstva u oblaku, stvari su bile jednostavne i funkcionirale su sasvim u redu.

Brijač je bio jedan savršeno oblikovan alat za brijanje koji je trajao čitav život. Bio je odraz osobnosti i integriteta čovjeka koji ga je koristio, pa ne čudi što mu se ljudi danas ponovno vraćaju. 

Brijači o kojima pričamo su oni koji koriste jednu dvostruku britvicu za brijanje, a njih je u 20. stoljeću popularizirao King Camp Gillette. Prije njihove pojave muškarci su za brijanje ovisili o brijačima koji su ih brijali, a to je onda značilo da oni koji to nisu mogli platiti, nisu mogli uživati u svježe obrijanom licu onoliko često koliko su htjeli. 

Iz tog razloga je pojava britve s dvostrukom oštricom naišla na plodno tlo. Dizajnirana je tako da za njeno korištenje nije potrebna godinama trenirana ruka brijača pa su je tadašnji muškarci rado koristili. 

Takav tip brijača ubrzo je postao dominantan način brijanja i na vrhu je ostao sve do sedamdesetih, kada se pojavljuju jednokratne britvice i prvi brijaći aparati

Vi najbolje znate iz kojeg razloga želite osjetiti prošla vremena, barem što se tiče brijanja, a mi ćemo u nastavku pobrojati neke od razloga za korištenje brijača s jednim dvostrukim žiletom. 

Prednosti korištenja britvice za brijanje

Postoji puno razloga za brijanje dvostrukom britvicom, a još je više razloga za izbor baš ovog kultnog načina obavljanja jedne svakodnevne aktivnosti. 

Samopouzdanje je samo jedan subjektivan razlog, a za više praktičnih nastavite čitati.

#1 Preciznije brijanje

Oštrica žileta je u ovom slučaju u ravnini s vašom kožom. Stoga, budite oprezni, ali jednom kada svladate zanat, nikada se nećete željeti vratiti na staro.

#2 Jedan žilet - manje iritacije

Dok drugi brijači dolaze s 3-5 žileta u jednom ulošku, klasični brijač koristi samo jednu oštricu. To znači manje oštrica na licu, a to onda ostavlja manje šanse za skidanje gornjeg sloja kože, isto tako dlačice se neće skupljati između žileta (jer je samo jedan). Konačno, sve to, ako se izvodi pravilno, garantira sigurnije i zdravije brijanje.

#3 Nema problema s tvrdim bradama

Ako imate gustu, tvrdu bradu (koju žene posebno vole!), i koja jednostavno ne popušta pod jednostavnim, brzim i modernim aparatima, tada je britvica za brijanje logično rješenje. Osim toga, budući da ćete žilet zamijeniti nakon svakog brijanja, više nikada nećete iskusiti problem tupog žileta. 

#4 Zamjenski žileti su i do 10 puta jeftiniji

Gillette King C. zamjenski dvostruki žileti su 3,00 - 4,00 kn po komadu, dok se cijene onih zamjenskih glava s više žileta kreću i do više od 10,00 kuna po komadu. 

#5 Kontrolirate svaki pokret

Brijanje britvicom zahtijeva više pažnje i preciznosti, ali vam daje veću kontrolu nad procesom. Morate razmišljati o svakom potezu i količini pritiska (idealno nikakvog) koji primjenjujete, plus, trebate voditi računa o kutu između britvice i lica. Da, to je proces, ali vaša koža ne bi trebala biti nešto čime se bavite na autopilotu. Uzmite si vremena, napravite od brijanja jedan mali ritual i veselit ćete se brijanju svaki put. 

Ako želite isprobati ovakav način brijanja, mi vas u potpunosti razumijemo. Osjećaj je potpuno drugačiji, posvetit ćete sebi malo više vremena, a sve to će onda povećati i vaše samopouzdanje. 

Na koji način ćete onda iskoristiti samopouzdanje - to je samo na vama. 

 

Istraži ponudu britvica za brijanje

Komentiraj i ocijeni članak

Vaš email neće biti objavljen i koristit će se samo u svrhu odgovaranja na Vaš komentar/recenziju.
Komentari (1)
Leon Mlinarić , 06. studeni 2021.
????
Kategorije proizvoda

Primajte besplatno na email

  • senzacionalne ponude
  • posebne pogodnosti
  • savjeti i novosti iz ponude
  • akcije i popuste
Prijavi se na newsletter
Newsletter šaljemo jednom tjedno, ni mi ne volimo spam :)