Kategorije proizvoda
Tečaj konverzije 1 EUR = 7,53450 kn
R1 račun zatražite u obrascu Podaci za dostavu

Korisnička podrška: Pon - Pet od 8 do 16h

01/2352 002; 095/3445 736 ili [email protected]

Početna Blog Kako spriječiti iritaciju nakon brijanja

Kako spriječiti iritaciju nakon brijanja

Kako spriječiti iritaciju nakon brijanja
Datum objave: 26.06.2020.

Crvenilo u obrazima je dobar znak kada naporno trenirate, ali crvenilo i osip nakon brijanja nikako nisu dobar znak. 

Crvenilo, osip i iritacija nakon brijanja problemi su s kojim se većina upoznala. Iako predstavljaju problem, isto tako postoji i rješenje. 

I vi ste, kao i većina muškaraca, za savjete oko brijanja pitali tatu. Očevi su uzor za dječake, pogotovo u vrijeme prije prvog brijanja. Spremni su podijeliti sva svoja znanja s vama, mladićima u pubertetu, ali i njihovo znanje je ograničeno, ali to shvatite tek kasnije. Ako tata ne zna kako spriječiti iritaciju, kako bi znao tinejdžer?

Prvo brijanje za većinu dječaka bilo je u dobi između 14-17 godina. Iako je brada tada puno više nalik paperju, prvo brijanje nije samo stvar higijene i izgleda. To je svojevrsna inicijacija u svijet muškaraca. Barem ste tako mislili. 

Moguće je da je od prvog brijanja prošlo dosta vremena, a vi se još uvijek brijete pogrešno i to onda rezultira iritacijom kože i uraslim dlakama. 

U nastavku ćemo detaljnije o uzrocima iritacije, pogreškama koje radite i savjetima za brijanje bez crvenih točkica. 

Zašto dolazi do iritacije kože nakon brijanja

Crvenilo, osip ili iritacija kože lica pojavljuje se uglavnom iz dva razloga, a to su: suho brijanje i prevelik pritisak. 

Prve crvene točkice se uglavnom pojavljuju nekoliko minuta nakon, a često izgledaju kao ružan osip. Iritaciju kože treba razlikovati od crvenila i upala nastalih zbog uraslih dlaka. 

Suho brijanje

Pjena za brijanje. Uvijek koristite pjenu za brijanje.

Gillette Fusion ProGlide Sensitive pjena za brijanje omogućuje vam glatko brijanje od početka do kraja uz pomoć specijalizirane formule, koja hidratacijom omekšava dlačice, štiti vašu kožu i poboljšava klizanje brijača za nevjerojatno brijanje, kojim se uklanjaju i najkraće dlačice.

Četka za brijanje će vam pomoći bolje utrljati pjenu, a to znači i manje iritacije.

Kada je brada hidratizirana i omekšana, brijač lakše klizi, a to znači manje povlačenja i pritiska. Za još ugodniji osjećaj nakon brijanja možete svoju osjetljivu kožu lica zaštiti i nahraniti bezalkoholnim balzamom poslije brijanja

Prejako pritišćete

Ako vam se jako žuri, možda ćete i jako pritisnuti, a to je prečica do iritacije kože. Možda ćete uštedjeti nekoliko minuta, ali iritacija može trajati danima. 

Nakon što ste nanijeli gel ili pjenu za brijanje, brijte preko njega, laganim potezima u smjeru rasta dlake. To je pravilan način i tako ćete smanjiti mogućnost pojave crvenih točkica. 

Vaš brijač će posao obaviti sam, prejak pritisak mu neće pomoći, samo će odmoći vašoj koži. 

Kako spriječiti iritaciju

Najjednostavniji način je zamjena oštrica. Ako se brijete svakodnevno, preporučuje se tjedno mijenjanje britvica. 

Međutim, istina je da će kvalitetne zamjenske britvice izdržati i 2 ili 3 puta duže. U to ste se vjerojatno već uvjerili. 

Što mislite koliko poteza brijačem napravite u jednom brijanju? Prosječno taj broj iznosi 170, ali može varirati od 30-700 poteza brijačem. 

Problem su oni ponovljeni, kada brijete bez kreme ili pjena koja služi kao zaštita. Svaki put kada ponavljate potez brijačem, budite dodatno oprezni jer se upravo tada koža posebno izložena. 

Piling kože prije brijanja još je jedan način kako postići super razinu glatke kože.

Foru s hladnim, vlažnim ručnikom koriste i najbolji barberi.

Ako je koža baš jako nadražena, iako znate da će osjećaj proći, cijeli proces može ubrzati ručnik namočen hladnom vodom u kojeg ćete umotati lice. 

Kao što znate, iritacija nakon brijanja će proći, pa ako situacija na licu nije baš jako zabrinjavajuća, dajte si vremena. Crvenilo nakon brijanja je učestalo i nešto što uglavnom prolazi samo od sebe. 

Ono što možete napraviti odmah je proaktivno pristupiti problemu i obogatiti iskustvo brijanja najboljim proizvodima. 

 

Gillette proizvodi za brijanje
 

Komentiraj i ocijeni članak

Vaš email neće biti objavljen i koristit će se samo u svrhu odgovaranja na Vaš komentar/recenziju.
Nema komentara. Budi prvi!
Kategorije proizvoda

Primajte besplatno na email

  • senzacionalne ponude
  • posebne pogodnosti
  • savjeti i novosti iz ponude
  • akcije i popuste
Prijavi se na newsletter
Newsletter šaljemo jednom tjedno, ni mi ne volimo spam :)